Test av oppvarmet polotrøye på telttur om vinteren

Notsocools egen frossenpinn tester oppvarmet polotrøye i Lappland 

Ingunn, Notsocools mest forfrosne medarbeider, har testet oppvarmet polotrøye på telttur i Lappland. Hun er vanligvis svært skeptisk til vintertelting, men for å teste om elektrisk oppvarmede klær gjør teltlivet mer komfortabelt, la hun ut på en nesten 300 km lang skitur fra Abisko i Sverige til Saltfjellet i Norge. Dessverre ble turen kortere enn planlagt, men det ble noen netter i telt i vinterfjellet. Les om erfaringene fra vintertesten av elektrisk oppvarmede trøyer

Varmeputer (pads) fra The Heat Company tiner tærne på teltturen

Ingunn Frossenpilt, Notsocools forfrosne førstetester, drar gjerne på tur. Men, teltturer om vinteren er ikke en favoritt.  Det er særlig å putte føttene ned i dypfrosne skistøvler og vite at det, i beste fall, vil kreve tre timer med har gåing før hun får varme i tærne, som demper entusiasmen.

På årets påsketur, som gikk sydover fra Abisko, testet hun varmepads fra The Heat Company. Kan de tine frosne lærstøvler og varme iskalde tær?

 Hun var fornøyd. Les mer om erfaringene med varmeputene på bloggen til Notsocool.

Erfaringer med varmesåler fra Thermosoles

Ingunn Frossenpilt, Notsocools fryseorakel, vurderer oppvarmede såler fra Thermo

En stor fordel med innleggsålene fra Thermosoles er at batteriet er bygget inn i sålen. Det gjør sålene enkle å bruke, du slipper ledninger opp til en separat batteripakke på leggen eller i beltet. I tillegg har sålene fjernkontroll. Du kan regulere varmen uten å ta av deg skoene. Men, for å få plass i sålen er batteriet relativt lite, og det begrenser varmetiden. Det enkle og praktiske må veies mot behovet for lagvarig varme.

Notsocools egen frossenpinn har testet. Her kan du lese hennes erfaringer med kalde tær og varmesåler fra Thermo. 

 

Backpacker Magazine tester oppvarmede såler med fjernkontroll fra Thermo


Oppvarmede såler m batteri og fjernkonll Thermo

Varmesålene fra Thermo testet: Jeg kunne ikke la vær å smile

I 2011 testet Will Rochfort hos Backpacker Magazine oppladbare såler fra Thermo: ”Jeg kunne ikke la vær å smile første gang jeg prøvde dem i kuldegrader, selv om turkameratene ba meg tørke vekk gliset mens tråkket rundt i ring for å opp varmen ”.

 Han brukte 3D sålene med fjernkotroll fra Thermo, den samme modellen du finner her hos Notsocool.no. ”Sålene fungerte utmerket på turen i Yellowstones Lamar Valley, og bør fungere like bra i skistøvler og vinterstøvler. De må være ideelle for kalde dager i skiheis og heiskø. ”

 ”Jeg ble behagelig overrasket over hvor god støtte sålene ga. Jeg er plattfot og kjøper alltid innleggssåler. Selv om sålene fra Thermo ikke er så kraftige som sålene jeg pleier å bruke, gikk 26 km på ski gjennom Lower Geyser Basin uten problem. Jeg var redd sålene skulle være stive og ubehagelige på grunn av all elektronikken, men det merket jeg ikke noe til.”

 ”Jeg vet at oppvarmede såler ikke passer imaget som tøff friluftsmann, men disse er for bra til å la være. Hvis du ikke kjøper dem til deg, selv så kan det være en fin gave til andre som unngår vinterturer pga. kalde føtter og frosne tær……jeg kan garantere at de vil føre til stor forbedring.”

 Her kan du lese hele testen.

I kommentarene til testen er det noen som har opplevd at sålene slutter å virke. Foreløpig har vi hatt feil på en såle. Ta kontakt hvis du får problem, så vil vi bytte sålen. Husk, du har to års reklamasjonsrett. Ikke frys på føttene, bli varm nå.   

Villmarksliv om varmeputene fra The Heat Company: "De beste vi har testet"

 

Varmepads fra The Heat Company på topp i test i Villmarksliv

I desember 2009 testet Villmarkslivs John Arne Haugen varmeputene fra The Heat Company, og konkluderer "Disse varmeputene er de beste vi har testet - anbefales!. Her er et sammendrag av det Villmarksliv skriver:

Putene begynner å utvikle varme så snart forseglingen på plastposen de ligger i blir brutt og de utsettes for varme. Vent et par minutter før de legges i hanskene, slik at de blir skikkelig varme. Håndvarmeren holder varmen i 12 timer, og tåvarmeren med hefteteip varer i 6 timer. 

Putene er enkle å bruke og fungerer bra. De tar liten plass og veier så godt som ingen ting. De er litt trege å få i gang om de er gjennomfrosne. Det er smart å oppbevare dem i innerlommen.

Disse varmeputene er de beste vi har testet - anbefales!

Varmeputene fra The Heat Company finner du her i nettbutikken.